CHP belediye başkan adaylarını temayül ile belirleyecek.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP belediye başkan adaylarını temayül ile belirleyecek.

Facebook'ta paylaş
12/11/2023 , 14:23:53

     CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK tanıtım toplantısında 2024 yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, adayların temayül yoklaması ile belirleneceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yeni MYK'sını (Merkez Yönetim Kurulu’nu) belirlemesinin ardından yerel seçimler için yürütülecek seçim stratejisini açıkladı.

     Özel, aday belirlemede zaman darlığı sebebiyle temayül yoklaması yapacaklarını ve temayülden birinci çıkan ismi belediye başkan adayı olarak YSK'ya bildireceklerini söyledi.

     Özel'in konuşması şöyle; “Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var; milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak. Eğer, yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa durumları yeniden değerlendirilecek.

Belediye seçimleri için sürenin az kalması sebebiyle başkan adaylarını önseçimle değil temayül ile belirleyeceğiz. Eğer geniş bir zamanımız olsaydı mutlaka önseçim yapardık. Eğer önseçim yaparsak çok az bir zamanda kampanyamızı yapmak zorunda kalacağız. Adaylıklara erken karar verebilmek için sonucuna uyulacak temayül yoklamaları yapacağız. İkinci sıradakini değil, birinci çıkanı Yüksek Seçim Kurulu'na bildireceğiz.”

 

TEMAYÜL YOKLAMASI NE DEMEK?

 

Bir parti belediye seçiminde yada milletvekili seçiminde göstereceği adayları; Delege yada o bölgedeki partiye kayıtlı üyelerin kullandıkları oylarla belirlenmesine Temayül Yoklaması deniliyor. Temeyul yoklaması parti genel merkez il yönetimi gözetiminde gerçekleştiriliyor.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin